Зајак - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Зајак

Term Main definition
Зајак

Ако фатите див зајак: среќата ви е на дофат на раката, предбрачни разговори; ако јадете: ќе раскинете со пријател или пријателка, разговор лице в лице, здравје, радост; ако убиете: мала несреќа на патот; ако видите зајак: стравот ќе ве престигне.

Што значи да сонувате зајак?

Ако видите зајак

Ако видите зајак во вашиот сон, тоа подразбира дека ќе бидете исплашени. Можно е да ви опадне самодовербата и да започнете да се сомневате во себе. Ќе мислите дека не сте во состојба да се соочите со проблемите, поради што ќе ги оставите настрана и ќе ги турнете под тепих.

Кога би биле поотворени кон другите, би сфатиле дека имаат слични сомнежи и дека тоа не ве прави помалку вредни.

Ако видите питом зајак

Ако видите скроти зајак во сон, тоа ве предупредува да се вардите од лажни пријатели. Може да се случи да бидете во неволја и тогаш многумина ќе ви го покажат своето вистинско лице.

Ќе бидете разочарани од оние во кои имате доверба, па затоа ќе бидете многу повнимателни во иднина.

Ако видите див зајак

Кога во сон ќе видите див зајак, тоа значи разговори пред брак. Веројатно ќе направите планови со личност која била убедена дека никогаш нема да се смири.

Ќе бидете горди што тој се предомислил заради вас и ќе сторите сè за да му докажете дека донел правилна одлука.

Ако фатите див зајак

Ако фатите див зајак во сон, тоа покажува дека среќата ви е на дофат на раката. Можно е да ви останат уште неколку испити за да дипломирате, малку повеќе пари да соберете за патувања, шопинг итн.

Треба да бидете упорни и да вложувате дополнителни напори за вашите напори да не бидат залудни.

Ако сонувате дека јадете зајак

Ако јадете зајак во сон, тоа подразбира дека ќе разговарате со некого насамо. Веројатно ќе слушнете гласини дека ќе ги пренесете на дотичната личност.

Вие нема да сакате да се мешате и да ширите дезинформации, туку единствено ќе мислите дека е подобро да му кажете за да може да реагира на време.

Ако убиете зајак во вашиот сон

Кога убивате зајак во вашиот сон, тоа ви кажува дека ќе имате мала несреќа на патот. Може да се случи вашето возило да се расипе, да останете без пари или да се чувствувате лошо.

Нема да можете да уживате како што сте планирале, па може да се случи да бидете нервозни и едвај да чекате да се вратите дома.

Кога галите зајак во вашиот сон

Ако милувате зајак во сон, тоа го симболизира човештвото. Вие сте личност која сака животни, па се грижите за секое што го гледате во близина на вашата куќа.

Редовно им носите храна и вода и ги објавувате нивните слики на социјалните мрежи со цел да им најдете топол дом.

Ако сонувате како зајак е вашето домашно милениче

Кога зајак е милениче во вашиот сон, тоа значи дека се чувствувате како црна овца во семејството. Веројатно мислите дека не сте наследиле ништо од вашите родители и дека никогаш нема да бидете успешни како нив. Ќе ви биде жал што не сте успеале да постигнете повеќе во животот и да ги направите горди.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе, бркале, јаделе, убиле или галеле зајак, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за зајак

Зајакот е мал цицач од семејството Лепориди.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg