Залог - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Залог

Term Main definition
Залог

Свое: не сте далеку од немаштија; туѓ: развод; ако сте добиле залог: љубопитноста штети.

Што значи да сонувате дека сте заложиле нешто?

Ако заложите нешто ваше

Ако заложите нешто што е во ваша сопственост во вашиот сон, тоа предупредува дека не сте далеку од немаштија.

Можно е да бидете во многу тешка финансиска состојба што ќе ве натера да се снаоѓате како знаете и умеете. Ќе бидете многу загрижени и принудени да преземете очајни мерки што ќе ви помогнат малку додека не се снајдете.

Ако заложите нешто туѓо

Ако во вашиот сон заложите нешто што не ви припаѓа вам, тоа значи развод. Веројатно ќе ја изиграте довербата на саканата личност, па тој/таа ќе ве напушти.

Ќе сфатите каде сте погрешиле и ќе се обидете да му/ѝ докажете дека никогаш повеќе нема да го/ ја повредите, но тој/таа нема да може да ви прости и да продолжи да се однесува како ништо да не се случило.

Ако сонувате дека сте добиле нешто како залог

Ако сте добиле нешто како залог во сон, тоа значи дека љубопитноста боли. Можно е да ве интересира сè и да сакате да го знаете и она што не ве засега.

Најчесто имате проблеми поради таа одлика затоа што луѓето можат да бидат непријатни кога ќе сфатат дека им се мешате во нивните животи. Сепак, никогаш не можете да се вразумите, продолжувате како порано.

Ако заложите злато во вашиот сон

Ако заложите злато во сон, тоа вели дека ќе му помогнете на некој близок човек. Најверојатно ќе му/ ѝ ги позајмите парите што му/ѝ се потребни и ќе ги побарате назад само кога тој/таа ќе застане на нозе.

Покрај материјалната поддршка, вие ќе пружате и морална поддршка и ќе бидете еден од ретките што ќе верува дека ќе го постигне она што го замислил или замислила.

Ако сонувате дека сте го заложиле вашиот стан

Кога го заложувате својот стан во сон, тоа подразбира дека ќе ризикувате. Може да се случи да имате деловна идеја во чиј успех нема да се сомневате. Ќе мислите дека среќата ги придружува храбрите, па ќе вложите сè што имате.

Нема да размислувате за неуспех и едвај ќе чекате да се пофалите на оние кои не верувале во вас.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте дале нешто како залог или сте добиле залог, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за залог

Залогот е нешто што должникот му го дава на доверител за да ги обезбеди своите побарувања.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg