Затвореник - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Затвореник

Term Main definition
Затвореник

Ако сонувате дека сте затвореник значи дека другите ќе се грижат за вас.

Што значи да сонувате затвореници?

Ако гледате затвореници во вашиот сон

Ако видите затвореници во вашиот сон, тоа предупредува дека ќе бидете измамени во реалноста. Можно е личноста во која имате доверба да се претстави погрешно.

Кога ќе го откриете ова, ќе сакате да се дистанцирате од него/неа. Нема да можете да се однесувате како порано затоа што ќе ја ставате во прашање секоја негова/нејзина изјава.

Ако сонувате дека сте заробени

Ако сте заробени во сон, тоа значи дека другите ќе се грижат за вас. Можно е луѓето околу вас да ве доживуваат како незрела личност која не е способна да се чува самата себе во животот.

Ваквиот став длабоко ќе ве вознемирува, но нема да се осмелите да направите нешто што би го променило нивното мислење за вас.

Ако сонувате дека се врши тортура врз затворениците

Кога во сон ќе видите дека се извршува тортура врз затвореници, тоа значи неправда. Веројатно претпоставените ќе ве критикуваат вас или вашите колеги и покрај фактот што не криете ништо. Ќе се обидете да докажете дека не се во право, но само ќе ги разлутите, што ќе ги направи построги и понетолерантни.

Ако сонувате дека сте политички затвореник

Ако сте политички затвореник во сон, тоа покажува дека имате идеали. Вие сте принципиелна личност која никогаш не би го прекршила зборот. Не се согласувате на компромиси што ќе ви направат да се срамите утре.

Иако таквото однесување би ви овозможило бројни привилегии и подобар живот, сепак вам ви е поважно да имате чиста совест за којашто сметате дека нема цена.

Ако сонувате дека бегате од заробеништво

Ако избегате од заробеништво во сон, тоа значи раскинување или развод на врска/брак, деловна соработка итн. Можно е да бидете незадоволни и да мора да направите некои промени во вашиот живот.

Ќе го прекинете контактот со луѓе кои не ве сакаат, што ќе направи да се чувствувате како повторно да се родиле.

Ако видите како другите бегаат од заробеништво

Кога во сон другите бегаат од заробеништво, тоа подразбира дека ќе се промените. Веројатно ќе сфатите дека сте биле себични и дека сте оптеретувале блиски луѓе со проблеми на кои нема смисла да им се посветувате време и внимание. Ќе се обидете да ги слушнете и да им дадете најдобар совет.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе или ве фатиле во заробеништво, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за заробеник/затвореник

Затвореник е лице заробено од непријателските сили за време на вооружен конфликт.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg