Завеса - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Завеса

Term Main definition
Завеса

Ако сонувате завеса значи да ја чувате својата тајна на јаве.

Што значи да сонувате завеса?

Ако видите завеса во вашиот сон

Ако видите завеса во сон, тоа значи дека чувате тајна на јаве. Можеби сте решиле да не кажете никому нешто што ви се случило или сè уште ви се случува.

Понекогаш мислите дека ќе ви биде полесно ако можете да го споделите со блиски луѓе, но брзо се откажувате затоа што се плашите дека ќе го променат своето мислење за вас.

Ако видите дека се затвора завесата во вашиот сон

Ако видите дека завесата се затвора во вашиот сон, тоа ви кажува дека ќе ставите крај на нешто. Може да се работи за некоја ваша врска, брак, пријателство итн.

Ќе сфатите дека нема смисла да останете во врска во која не го добивате потребното. Ќе ви треба многу храброст да ја донесете оваа одлука и, и покрај вашите сомнежи, да не се враќате на стариот начин.

Ако сонувате дека се отвора завесата

Кога ќе видите дека завесата е отворена во сон, тоа покажува дека сте подготвени да откриете нешто за себе. Веројатно ќе сфатите дека немате причина да се срамите, па на луѓето околу вас ќе им кажете нешто што криете долго време.

Ќе почувствувате големо олеснување и појасно ќе видите кој ве поддржува и кои се вашите вистински пријатели.

 Ако сонувате дека завесата на сцената се крева

Ако во сон завесата на сцената се крене пред вашите очи, тоа укажува на личен раст и развој. Можно е да продолжите да работите на себе и да читате и учите многу и покрај тоа што сте завршиле училиште и факултет.

Сметате дека тоа е процес за цел живот и со нетрпение ги очекувате предизвиците што ве очекуваат на патот што ретко се следи.

Ако сонувате дека завесата на сцената се спушта

Ако во вашиот сон се спушти завесата на сцената, тоа подразбира дека мора да прифатите нешто. Веројатно станува збор за одлука што ќе ја донесе блиска личност.Иако нема да бидете воодушевени од истата, ќе сфатите дека немате право да се мешате и да им ги наметнувате своите ставови на другите.

Ако сонувате дека купувате завеса

Кога купувате завеса во сон, тоа значи дека ќе станете повнимателни. Можно е некои луѓе да ја злоупотребиле вашата искреност, поради што ќе почнете да внимавате што зборувате.

Ќе заклучите дека никогаш не сте се покајале кога сте молчеле за нешто и дека со причина се вели дека тишината е злато.

Ако сонувате дека шиете завеси

Ако шиете завеси во сон, тоа значи дека сте претприемнички настроени. Секогаш имате идеи што сакате да ги реализирате. Полни сте со енергија, па затоа често се случува да не спиете со денови затоа што сметате дека тоа е само едно обично губење време.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе, купиле или порабиле завеси, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за завеса

Завесата е ткаенина што е обесена на прозорците.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg