Завој - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Завој

Term Main definition
Завој

Ако ставите завој во сон значи дека ќе ја изгубите слободата (можеби со брак).

Што значи да сонувате завој?

Ако видите завој во вашиот сон

Ако видите завој во вашиот сон, тоа подразбира дека некој ќе ве повреди. Можно е да слушнете лага за себе што силно ќе ве погоди.

Ќе почувствувате дека јасно сте покажале каква личност сте и дека нема потреба да се објаснувате и оправдувате себе си на некој друг.

Ако сонувате како себеси си ставате завој

Ако ставите завој на себе во вашиот сон, тоа значи дека ќе ја изгубите слободата на јаве. Веројатно планирате да стапите во брак, но на бракот гледате како на обврска која бара многу жртви.

Ќе сфатите дека сте имале погрешна идеја за тоа и ќе ви биде жал што толку многу сте одложувале досега.

Ако ставате завој на некоја друга личност во вашиот сон

Кога ставате завој на некој друг човек во сон, тоа ви кажува дека имате нереални очекувања. Можеби сакате другите да ги исполнуваат вашите желби и да го прават она што мислите дека е најдобро за нив.

Вие се мешате во нивниот избор на работа, училиште, партнер и други одлуки, поради што тие ве избегнуваат.

Ако сонувате дека некој ви става завој

Ако некој ви стави завој во сон, тоа покажува дека ќе се промените. Веројатно ќе прифатите нечии предлози и ќе го прифатите она што мислите дека ќе ви донесе корист.

Свесни сте дека имате многу недостатоци, но подготвени сте да научите и да работите на себе за да станете подобра личност.

Ако сонувате дека го соблекувате завојот

Ако го соблечете завојот во сон, тоа подразбира дека нема да се опоравите целосно. Може да се случи да одите на работа или на училиште и покрај фактот дека сè уште не се чувствувате добро.

Нема да ви биде дозволено повеќе да пропуштате, па едвај ќе чекате да се вратите дома и да легнете.

Ако сонувате дека некој ви го соблекува завојот

Кога во сон некој ќе ви го соблече завојот, тоа ви кажува дека оваа личност ќе ви се спротивстави. Тој/таа веројатно ќе има намера да направи нешто што вие не го одобрувате.

Ќе го/ја предупредите за последиците со кои ќе се соочи, но нема да сакате ништо да му браните.

Ако сонувате дека купувате завој

Ако купите завој во сон, тоа значи дека се грижите без причина. Вашето мото е „подобро да се спречи отколку да се лечи“, така што честопати умеете да претерате и да мислите дека нешто ве повредува.

Секогаш носите лекови со себе и ги земате веднаш штом не се чувствувате добро. Кога ќе откриете дека сè е во ред, ви паѓа на памет нов проблем, па не можете да излезете од магичниот круг.

Ако го фрлите завојот во вашиот сон

Кога фрлате завој во сон, тоа значи среќен крај. Можеби сте очекувале да се случи нешто лошо на работа или дома, но ќе се покаже дека не сте биле во право.

Ќе се обидете да размислувате позитивно во иднина, и да не очајувате веднаш и да се подготвувате за најлошото.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе, облекле, соблекле, купиле или фрлиле завој, тоа сигурно ви оставило силен впечаток.

Дефиниција за завој

Завој е ткаенина што се користи за превивање на рани.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg