Земја - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Земја

Term Main definition
Земја

Ако копате: некого ќе го погребате, грижи, болест, неприлики; ако ја орате: добивка, плодна година, среќа во бракот.

Што значи да сонувате земја?

Ако копате земја со раце значи дека ќе се ослободите од грижите. Ако копате со механизација - грижи, болест и неприлики. 

Ако купувате земја тоа е предзнак за сиромаштија.

Ако ја орате земјата - добивка, плодна година и среќа во бракот. 

Неплодна земја означува сиромашен живот на јаве.

Каллива земја на сон значи дека ќе доживеете успех, но на потежок начин.

Плодна земја - богат живот на јаве. 

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg