Земјотрес - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Земјотрес

Term Main definition
Земјотрес

Ако доживеете земјотрес во вашиот сон предупредува на опасност, останете непоколебливи во своите намери.

Што значи да сонувате земјотрес?

Земјотрес или потрес во соништа и соновниците е многу редок поим. Статистички, почесто го сонуваат постарите луѓе, без оглед на полот на сонувачот.

Обично сонуваме за земјотрес откако навистина ќе го доживееме, а во тој случај соништата со земјотреси не се толкуваат.

Ако сте сведоци на земјотрес без оштетување во вашиот сон

Овој вид сон предупредува на некаква опасност или разнишана самодоверба. Во вториот случај, овој сон значи дека треба да останете доследни на себе и на своите намери и да не слушате што зборуваат другите.

Ако земјотресот урнал згради во вашиот сон

Ако во вашиот сон земјотресот предизвика штета на згради и други недвижнини, тој сон значи дека ќе имате непланиран трошок поради неодлучност. Ќе можете да ги избегнете трошоците само доколку решително реагирате.

Ако во сонот слушнете дека има некаде земјотрес

Овој сон значи дека ќе слушнете за некои новости или информации што ќе влијаат на некои од вашите формирани мислења.

Ако сонувате дека чувствувате земјотрес

Некои проблеми на работа, училиште, љубовни јадови или воопшто во животот се закануваат да го променат вашиот живот од долу нагоре. Не можете да го најдете мирот што сте го имале неодамна.

Чувството на вознемиреност ќе трае некое време.

Ако преживеете земјотрес

Добар сон. Здравје, старост. Можно е наскоро да надминете некои проблеми кои ве мачат подолго време.

Ако погинете или сте повредени за време на земјотрес

За да надминете некои проблеми во реалниот живот, ќе мора да вложите многу труд и работа. Никој не ги забележува вашите напори, освен вие самите и никој нема да ги забележи откако проблемите ќе поминат. Сепак, длабоко во себе ќе знаете дека сте се отплеткале од овие нејасни проблеми.

 Ако сте затрупани во урнатините поради земјотрес

Овој сон значи дека наскоро ќе бидете преплавени со деловни обврски. Шефот или претпоставениот нема да сакаат ниту да слушнат да го намалат обемот на работа или да ви најдат помош, што ќе ве направи многу незадоволни.

Вашата работа нема да се исплати, и никој нема да забележи колку обврски имате.

Ако се криете од земјотресот

Ако во сон се криете од земјотрес под маса, тој сон значи дека залудно се обидувате да турнете некои обврски под тепихот. Колку и да ги избегнувате, тие ве поздравуваат и се враќаат.

Ако сонувате дека се криете од земјотресот под покривот на вратата, тој сон значи дека некои деловни обврски ќе дојдат и ќе си одат.

Ако сонувате дека бегате од земјотрес далеку од објекти, на некоја чистина, тој сон значи дека со својата генијалност брзо ќе завршите некоја работа за која другите ќе мислат дека ви треба многу време.

Ако сте тивки и не пријавите дека сте ја завршиле работата, ќе го добиете тоа време само за себе.

Ако во сон побегнете во подрумот или на кровот на зградата поради земјотрес, тој сон значи неуспех на работа, финансиска криза или некоја друга деловна непријатност поради вашата мрзеливост и кривогледство кон постојните проблеми.

Ако ги спасувате луѓето од земјотресот

Ќе решите нечии деловни проблеми. Нема да бидете задоволни од стореното, но успешно ќе ги решите и на крајот таа личност ќе ви биде благодарна за тоа, но тоа не е најважното, во далечна иднина истите тие луѓе ќе ви се оддолжат.

Некој ве смета за благородна и дарежлива личност.

Ако изгубите куќа во земјотрес

Ќе доживеете неправда која не мора да биде кон вас, туку можеби и кон некого што го познавате. Вие нема да можете да направите ништо, па дури и да се обидете, обидот ќе биде залуден.

Алтернативно толкување е дека неколкугодишна напорна работа и надежи во деловна смисла ќе се распаднат како кула од карти, и нема да ви биде јасно како порано не сте забележале дека планот нема добра основа, а како одговор на тоа нема ниту иднина.

Конечно, да додадеме, како што рековме во воведот, ако неодамна сте доживеале или почувствувале земјотрес или можеби дури сте чуле за земјотрес на телевизија, тогаш ние не толкуваме таков сон.

Дефиниција за земјотрес

Земјотрес е сеизмичка вибрација и движење на земјата што може да предизвика повеќе или помалку штета на станбени и други згради.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg