Ѕид - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Ѕид

Term Main definition
Ѕид

Ако видите: ќе се смирите со противниците; ако се искачувате на ѕид: вардете се од расправии; ако паднете од ѕид: некој ќе ве посрамоти; ако скокнете од ѕид: весела иднина, ако видите како се руши: несреќа; ако се шетате по ѕидот: ќе отстраните одредени пречки на работното место.

Што значи да сонувате ѕид?

Можни се проблеми на работното место.

Ако видите ѕид на сон значи дека ќе се смирите со противниците.

Ако се качувате на ѕид - вардете се од расправии. 

Ако паднете од ѕид - некој ќе ве посрамоти.

Ако видите како се руши ѕид - несреќа на јаве. 

Пукнатини на ѕид означуваат проблеми со здравјето. 

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg