ВИДЕО: Која е разликата помеѓу 4G и 5G мрежата?

Која е разликата помеѓу 4G и 5G мрежата?Сигурно досега сте слушнале за 5G мрежата и како ќе го промени начинот на кој ги користиме компјутерите. 5G мрежата не само што ќе ни овозможи побрз интернет, туку ќе ни помогне да создадеме и нова технологија што целосно ќе ни го промени животот. Иако наголемо се зборува за брзината на 5G мрежата, оваа брзина ќе зависи од местото и бројот на корисници на мрежата. На пример, кај 4G мрежата, максималната брзина што можете да ја достигнете е 150 Mbps. Но во реалноста, најверојатно ќе имате брзина од 14 до 40 Mbps…