ВИДЕО: Блиндирани стакла, инфрацрвени сензори - Лудото обезбедување на Белата куќа

Блиндирани стакла, инфрацрвени сензори - Лудото обезбедување на Белата куќаБидејќи Белата куќа е местото каде што живее и работи претседателот на САД, не е ни чудно што е една од најбезбедните згради во светот. Знаевте ли дека сите 147 прозорци во Белата куќа имаат блинидарно стакло, и тоа најдоброто што е достапно на пазарот? Во Белата куќа има и инфрацрвени сензори, исти како оние што ги гледаме во филмовите. Погледнете го видеото и дознајте какви сè мерки се преземени за безбедноста на претседателот.