ВИДЕО: Дејвид Боуви, Принц - 10 славни музичари кои си ја предвидоа смртта

Дејвид Боуви, Принц - 10 славни музичари кои си ја предвидоа смрттаНикој не сака да размислува за својата смрт, но некои музичари не само што пишувале песни за тоа, туку и морничаво предвиделе кога ќе умрат. На пример, албумот Street Survivors на познатиот бенд Lynyrd Skynyrd беше издаден само три дена пред авионската несреќа што усмрти тројца членови од бендот. Пред несреќата, авионот со кој летале членовите од бендот се запалил и прво требало да патуваат со друг, но решиле да го искористат за уште едно патување. Она што е морничаво е сликата што го краси албумот - членовите од бендот позираат пред запалена зграда. Но, и во неколку од песните од албумот тие зборуваат за смртта и смртноста на луѓето...