ВИДЕО: Незаборавно искуство: Како изгледа лизгањето на замрзнато езеро во нордиските земји?

Незаборавно искуство: Како изгледа лизгањето на замрзнато езеро во нордиските земји?Оние на кои омилена зимска активност им е лизгањето на лизгалиште, веројатно некогаш посакале да лизгаат на природен мраз. Токму такво искуство е прикажано во ова видео – длабоко во шума во нордискиот предел, на езеро кое замрзнува целосно, лизгањето во прекрасна природа е незаборавно искуство.