Буква Ѕ - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Ѕвезда Деница


Ако ја видите Ѕвезда Деница на сон значи дека на јаве ќе ви се исполни желбата.

Ѕвезди

Многу ѕвезди: големо наследство; ако видите како паѓаат ѕвездите: неочекувана среќа; јасно ѕвездено небо: радост; ѕвезди делумно под облаците: жалост на јаве.

Ѕид

Ако видите: ќе се смирите со противниците; ако се искачувате на ѕид: вардете се од расправии; ако паднете од ѕид: некој ќе ве посрамоти; ако скокнете од ѕид: весела иднина, ако видите како се руши: несреќа; ако се шетате по ѕидот: ќе отстраните одредени пречки на работното место.

Ѕидање

Можна е преселба. 

Ѕидар

Можен е неуспех на јаве.Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg