Буква Џ - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Џамија


Ако видите џамија на сон тоа значи дека ќе следат незгоди на патот.

Џеб

Празен џеб значи дека желбата ќе ви оствари, додека полн џеб значи дека ќе имате непредвидени трошоци.

Џебен часовник

Среден живот, благосостојба, добивка.

Џебно ноже

Ако видите џебно ноже на сон тоа предупредува да се вардите, ви се заканува опасност на јаве.

Џелат

Ако сонувате џелат тоа значи дека ве очекуваат големи грижи и понижување.

Џепарлак

Ако добиете џепарлак на сон тоа значи дека ќе ви се остварат плановите.

Џепчија

Ако бидете џепчија на сон тоа значи дека доживее почест и уважување. Ако сонувате дека сте фатиле џепчија тоа значи дека ќе ги победите непријателите.

Џигер

Ако сонувате црн дроб или џигер, тоа претставува предупредување да се чувате од алкохол, а ако видите црн дроб тоа значи дека ќе наследите нешто.

Џокеј

Ако сонувате џокеј тоа значи дека многу лесно ќе дојдете до успех.

Џунгла

Ако видите џунгла тоа предупредува дека ви се заканува опасност, изненадувања.

Џуџе

Ако видите кепец во вашиот сон тоа значи дека ви претстои добивка на лотарија, неочекувана среќа, веселба, пријатно изненадување.Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg