Буква Т - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Табакера


Примање на подарок значи дека ќе се здобиеш со углед, почит; да ја изгубите во сон значи добивка на коцка; пронаоѓање табакера значи дека ќе чуеш радосна вест на јаве.

Табла училишна

Гледање училишна табла во сон советува дека треба да се послуша добар совет;  пишување, бришење на неа предупредува дека на јаве ќе западнеш во долгови.

Таван

Сонување дека барате нешто на таван означува неочекувани тешкотии, сиромаштија.

Тага (тагување)

Ако сте тажни во сонот ве очекува среќа на јаве.

Тајна

Дознавање: ќе стекнеш добри пријатели; откривање: срам, мизерија; чување тајна: среќно ќе избегнеш опасност.

Тамбура

Гледање тамбура во сон значи дека ви претстои патување; тамбурата предупредува дека некој од околината ви завидува.

Танга гаќички

Женски: црно ти се пишува; машки: скандал, срамота, лоши вести; валкани: болест; искинати: опасност, свадба, љубовна авантура, жешка врска; ако носите туѓи гаќички на себе: не се фалете со она што не ви припаѓа.

Танкер

За вас нема непредвидени ситуации кои можат да ве вознемират.

Танцување

Ако играте во сонот значи дека сте склони на љубомора, несреќа.

Тапан

Ако слушнете тапан на сон тоа значи дека некој ќе ја искористи вашата искреност; недоразбирања, кавги.

Тапетар

Во сон тапетар е симбол на семејна среќа што ви претстои на јаве.

Татко

Ако разговарате со вашиот татко: среќа, радост; смрт на татко: неволја, срам, несреќа; ако сонувате мртов татко: напредок, долг живот.

Твор

Сонување твор предупредува да се чуваш од подлизурковци, измами, загуби.

Тврдина

Гледање тврдина во сон значи дека ќе бидеш во немилост на претпоставените поради нечие озборување, лаги.

Театар

Ако сонувате дека одите во театар значи дека вашата стара желба ќе се оствари.

Театарски штици

Ако сонувате театарски даски тоа имплицира дека работите на себе.

Теле

Теле во сон е симбол на радост, добивка на јаве.

Телефон

Гледање телефон значи дека ќе чуете неважни вести; повикување на телефон во сон предупредува на грижи, итни работи; примање повик значи дека ќе слушнете некои вести.

Телефонирање

Телефонирање во сон значи дека те очекуваат итни работи.

Темел на куќа

Темел на куќа во сон е симбол за добивка, веридба, семејна веселба на јаве.

Темјан

Сонување темјан значи дека на твоите грижи им доаѓа крај.

Темјанушка

Сонување темјанушка означува среќа во љубовта, пријатни спомени, не очекувај многу од другите.

Темнина

Ако се најдете во темнина: болест, зли времиња; талкање во темнина: те чекаат  неволји; излегување од темнина: среќно избегната опасност.

Тенк

Гледање тенк во сон значи да не се расправате со некој посилен од себе.        

Тепање

Предупредување за неизбежна штета.

Тепсија

Празна тепсија во сон означува штета, кавга; полн е симбол на нова љубовна, вонбрачна врска што ќе ви се случи наскоро.

Тестамент

Сонување дека правите тестамент значи дека животот ви се продолжил.

Тесто

Сонување тесто предупредува дека наидуваат мали пречки, несогласувања во бракот.

Тетка (тетин)

Да ги видите во сон значи дека ќе добиеш наследство или награда; разговарање, посетување: предупредува на кавги во домот.

Тешта (тест)

Гледање тешта/тест во сон значи дека ќе бидете соочени со неволји, расправии, проблеми, досада.



Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg